Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Hvordan skal jeg placere mine vine i vinkøleskabet?

Du har måske allerede et vinkøleskab eller er på udkig efter et, men er i tvivl om du skal opbevare dine vine liggende eller stående i vinkøleskabet så du bedst kan udnytte pladsen. Hvis du er i gang med at finde ud af hvilket vinkøleskab der er det rette for dig, er det vigtigt du kender til dit behov. Har du en stor vinsamling, eller ønsker du på sigt at udvide din vinsamling, har dette indflydelse på hvilket vinkøleskab du skal vælge.


Inden du køber et vinkøleskab

Du tænker måske nu, hvorfor skal jeg være opmærksom på det inden jeg køber et vinkøleskab. Grunden til dette er, at når flaske kapaciteten angives, angives den efter hvor mange flasker hele vinkøleskabet kan rumme, og ikke hvor mange flasker der er plads til på hver hylde. Derfor når kapaciteten angives, angives den ud fra hvor mange vine der kan stables liggende på hinanden i hele skabet. Dog vil det være naturligt at tænke, at hvis vinen placereres fra liggende til stående, vil det kunne give større mulighed for at opbevare flere vine i vinkøleskabet. Vinen skal placeres liggende, og det er derfor vigtigt at du tager hensyn til dette når du køber dit kommende vinkøleskab. På vores hjemmeside kan du se hele sortimentet af vinkøleskabe.

 

Har du allerede et vinkøleskab

Har du allerede et vinkøleskab og synes at pladsen er knap, men ikke ønsker at købe et nyt, har du måske valgt at placere dine vine stående for, at få mere kapacitet i vinkøleskabet. Hvis du langtidsopbevarer dem, er dette ikke godt for dine vine. Derfor vil anbefalingen være at du skal anskaffe et større vinkøleskab således, at du kan opbevare dem liggende. På vores hjemmeside kan du se vores sortiment af vinkøleskabe med stor kapacitet.

 

Hvorfor skal vinene placeres liggende?

Du skal vide at dine vine har bedst optimal opbevaring, når de placeres liggende. Grunden til dette er, at vinens indhold dermed har kontakt til korkproppen der sørger for at holde korkproppen fugtigt. Kork er et levende materiale, og ved at den holdes fugtig vil korkproppen sørge for at holde tæt.
Hvis du placerer dine vine stående i vinkøleskabet, vil vinens indhold ikke have kontakt til korken og dermed vil korken begynde, efter længerevarende opbevaring, at skrumpe ind. Ved at korkproppen skrumper ind, vil det være muligt for ilt at trænge ind i flasken. Når vinen får kontakt med ilt, vil der ske en oxidation, og dermed vil vinen ændrer karakter i både smag og duft.
Et vinkøleskab er en investering for dine vine og derfor er det vigtigt, at du kender dit behov således at du kan give dine vine den bedste opbevaring. Det bedste du kan gøre for dine vine, er at opbevarer dem liggende, kølligt, mørkt og stabilt. Du kan se alle vores vinkøleskabe på vores hjemmeside.

Prismatch
Fri fragt
Høj service
Hurtig levering