Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Hvor skal du placere dit vinkøleskab?

Du er måske på udkig efter dit kommende vinkøleskab, og har en god idé om hvor du gerne vil placere dit vinkøleskab. Inden du køber et vinkøleskab, er der nogle overvejelser du bør gøre dig. Vinkøleskabe fås som fritstående, integrerbare eller indbygning og det kan måske være svært, at vælge hvilket er bedst for dig. Men du kan gøre dig nogle overvejelser inden du køber dit vinkøleskab.

Først og fremmest skal du vælge et vinkøleskab som kan opfylde dit behov i forhold til opbevaringskapacitet og de funktioner du ønsker. Dernæst er det tid til at se på hvor placeringen af vinkøleskabet skal være.

 

Placering af fristående vinkøleskab

Ønsker du at købe et fristående vinkøleskab er der nogle ting du bør overveje i forhold til hvor du placere det. Idet vinkøleskabet har indbygget en kompressor for at kunne køle vil det være naturligt, at der vil være lyde fra vinkøleskabet. Der findes flere forskellige fristående vinkøleskabe, hvor lydniveauet (dB) er forskellige. Hvis du placerer dit vinkøleskab i de rum hvor du opholder dig meget, vil anbefalingen være at købe et vinkøleskab hvor lydniveauet er lavt således, at du ikke bliver generet af lyden. Derudover er det vigtigt at der hvor du vælger at placere dit fristående vinkøleskab, at vinkøleskabet har 10 cm luft omkring således, at vinkøleskabet kan frigive den varme der dannes når den nedkøler vinen.
Ønsker du ikke at have dit fristående vinkøleskab stående i et rum som du opholder dig meget i skal du vide, at vinkøleskabet skal placeres i et rum med indeklima. Det vil sige et rum som er varmere end 15 grader celsius, ellers vil vinkøleskabet ikke fungerer optimalt. Yderligere må der ikke være for store temperaturstigninger i rummet.  Du kan se vores anbefaling til et fritstående vinkøleskab på vores hjemmeside.

Er du mere til at dit vinkøleskab skal placere i kælderen eller garagen, er der nogle forholdsregler. Her skal du vælge et opbevaringskøleskab som er beregnet til at kunne klare et køligere klima. Her vil et opbevaringskøleskab med indbygget vintersikkerhedssystem kunne benyttes, da disse opbevaringsskabe kan klare kølige temperaturer helt ned til 0+ grader celsius. På vores hjemmeside kan se du vores anbefaling på et opbevaringsskab.

 

Placering af integrerbart vinkøleskab

Ønsker du et integrerbart vinkøleskab i køkkenet, er der ligeledes nogle forholdsregler som du skal tage. Du skal vide at ved et integrerbart vinkøleskab skal vinkøleskabet altid installeres i et højskab.  Her fungerer det på samme måde som eksempelvis ovnen.

Selve installationen af et integrerbart vinkøleskab kræver mere og er derfor ideelt til dig som er ved at bygge nyt hus eller i gang med at renovere dit køkken. Et integrereret vinkøleskab har ingen ventilation foran, derfor er det vigtigt at der i højskabet er plads til ventilation både foroven og forneden for at det kan ventilere korrekt.

Derudover bør du også tage stilling til hvor højskabet med det integrereret vinkøleskab skal stå i forhold til køkkenets andre hvidevarer. Vinkøleskabet skal helst placeres således at det ikke kan blive udsat for vibrationer, idet vinen ikke tåler rystelser, da dette vil påvirke vinens karakter i både duft og smag. Derfor er anbefalingen at det integrerbare vinkøleskab ikke placeres ved siden af eksempelvis køleskabet, ovnen eller opvaskemaskinen i køkkenet. Yderligere bør du, hvis du har et åbent køkkenalrum til stuen, gøre dig tanker omkring lydniveauet af vinkøleskabet, således at du ikke bliver generet af de lyde der kommer fra vinkøleskabets kompressor. På vores hjemmeside kan du se vores anbefaling af et integrerbart vinkøleskab.

 

Placering af indbygget vinkøleskab

Er du derimod mere til et indbygget vinkøleskab, bør du også her gøre dig dine overvejelser. Et indbygget vinkøleskab placeres oftest under bodpladen i køkkenet, dog kan et indbygget vinkøleskab også placeres i et højskab. Du skal vide at ved, at du vælger et indbygget vinkøleskab, skal du ikke tage højde for ventilationen på samme måde som ved et fritstående eller integreret vinkøleskab. Grunden til dette er at et indbygget vinkøleskab har indbygget ventilationen gennem en sokkel. Her skal der blot sørges for at ventilationen ikke bliver tildækket. Ligesom ved de to andre typer af vinkøleskabe, skal du ligeledes have i overvejelserne over hvor meget lydniveauet må være på for ikke at være generende. Derudover er det her også vigtigt hvor du placerer vinkøleskabet i forhold til køkkenets andre hvidevarer, for ikke at du skader dine vine. Du kan se vores anbefaling til et indbygget vinkøleskab på vores hjemmeside.

Der er altså flere overvejelser du skal gøre dig omkring placeringen af dit kommende vinkøleskab, som er vigtige i forhold til opbevaring af dine vine. Når du står og skal købe dit vinkøleskab, bør du derfor vide hvilke behov vinkøleskabet skal hjælpe dig med og hvordan vinkøleskabet kan passe ind i indretningen hjemme hos dig. Du kan se hele vores sortiment af vores vinkøleskabe på vores hjemmeside.

Prismatch
Fri fragt
Høj service
Hurtig levering