Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Hvilke funktioner skal vinkøleskabet have?

Du har måske set på flere forskellige vinkøleskabe, hvor modellerne har mange smarte funktioner. Er du er kommet i tvivl om, hvilke funktioner dit kommende vinkøleskab skal have eller ønsker du blot at vide mere om de forskellige funktioner, kan blogindlægget hjælpe dig. Det er individuelt hvilke funktioner man synes er bedst, og derfor vil blogindlægget ikke komme med et facit, men en guide til at du nemmere kan finde det vinkøleskab som opfylder dit behov.
Du tænker måske, hvor mange funktioner findes der til vinkøleskabe? Og svaret er, der findes mange forskellige brands inden for vinkøleskabe med mange forskellige funktioner. Du bliver her taget igennem de mest anvendte funktioner i et vinkøleskab.

 

UV-filter i vinkøleskabets glasdør

Når dit kommende vinkøleskab har UV-beskyttende filter i glasset, sikrer du, at dine vine er beskyttet mod solens stråler. Solens UV-stråler kan påvirke vinen negativt, hvorpå iltningsprocessen kan blive påvirket, og dermed ændrer vinens aromaer. Derudover kan vinen blive varme påvirket hvilket gør, at smagen og duften i vinen kan føles flad.
Vinen kan også blive påvirket med modsat effekt. I stedet for at vinen føles flad, kan syren i vinen tage over og blive alt for dominerende hvilket vil resultere i, at vinen vil dominere over den mad du får at spise til vinen. Her kan du se et af vores vinkøleskabe med UV-filter.

 

Lyddæmpende kompressor

Den måde vinkøleskabet skaber det kølige klima på, sker ved hjælp af en kompressor. En kølekompressor har til tendes til at kunne udsende rystelser i forbindelse med, at den kører for at skabe det kølige klima. Vin har dog ikke godt af at blive udsat for rystelser, vinene skal helst opbevares stabilt. Rystelserne kan sætte gang i en proces i vinen der får vinen til at ændre karakter i både duft og smag. Dermed vil du ikke kunne få den rigtige oplevelse ud af vinen. Ved at dit kommende vinkøleskab har indbygget en lyddæmpende kompressor sikrer du, at dine vine ikke bliver udsat for rystelser, mens de opbevares i vinkøleskabet. Her kan du se et af vores vinkøleskabe med lyddæmpende kompressor.

 

Aktiv kulfilter

Ved at dit kommende vinkøleskab er med aktiv kulfilter sikres luften at blive renset i vinkøleskabet. Luften i vinkøleskabet holdes dermed ren, og dermed vil der ikke være dårlig lugt, som kan påvirke vinen. Dette gælder især over for vine som langtidsopbevares. Her vil den dårlige luft kunne blande sig med vinen og dermed skabe en dårlig smag og duft. Her kan du se et af vores vinkøleskabe med aktiv kulfilter.

 

LED-lys

Mange vinkøleskabe fås med LED-lys. LED-lyset hjælper ikke med at give vinen den rigtige opbevaring. Men funktionen er dejlig at have, da vinkøleskabene oftest har sorte indvendige sider. Disse sider har nemlig en vigtig funktion. De er med til at absorbere det dagslys, der måtte trænge ind i vinkøleskabet ved åbning af glasdøren. Du tænker måske nu, hvad har det med LED-lys at gøre? LED-lys giver den funktion, at når du åbner vinkøleskabet, tændes lyset og dermed kan du bedre se dine vine samt læse etiketten. LED-lyset er med til, at du ikke skal have fat i flere forskellige vinen, inden du finder den vin, du ledte efter. Her kan du se et af vores vinkøleskabe med LED-lys.

Som tidligere nævnt, er der mange funktioner ved vinkøleskabe. Ovenfor er der nævnt de mest anvendte funktioner. Det er helt op til dig at vurdere om du føler, du får brug for alle de smart funktioner vinkøleskabene kommer med. Vil du se flere vinkøleskabe med andre funktioner kan du se dem på vores hjemmeside.

 

 

Prismatch
Fri fragt
Høj service
Hurtig levering