Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Forskellen på et vinkøleskab og et vinopbevaringsskab

Står du og skal købe et vinkøleskab, men er i tvivl om hvorvidt det skal være et vinkøleskab eller et vinopbevaringsskab? Du tænker måske om der er nogen forskel og har den nogen betydning? Det korte svar er, ja der er en forskel, og ja det har betydning for dine vine. I dette blogindlæg kan du læse, hvad forskellen er på et vinkøleskab, et vinopbevaringskøleskab eller et multifunktions-vinkøleskab og dermed blive klogere på, hvilket vinskab der er det rette for dig og dit behov.

 

Vinkøleskab:

Et vinkøleskab er til dig som ønsker at have serveringsklar vin, hvor dine købte vine ikke skal opbevares i lang tid. Det vil altså sige, at det er drikkeklare vine som bør opbevares ved serveringsklar temperatur og drikkes inden for kort tid. Den serveringsklare temperatur er afhængig af hvilken slags vintype du opbevarer i vinkøleskabet. Hvidvine skal gerne opbevares ved 10-12 grader Celsius og rødvine skal opbevares ved en temperatur på 14-20 grader Celsius.

Du tænker måske, hvordan kan du så have serveringsklar vin som både er rødvin og hvidvin, uden at skulle investere i 2 vinkøleskabe. Der findes flere skønne modeller af vinkøleskabe, hvor der er integreret 2 eller 3 temperaturzoner i. På den måde har du mulighed for at indstille temperaturen i den øverste del af vinkøleskabet til hvidvine og den nederste del til rødvine.

Mange vinkøleskabe kommer i forskellige størrelser, og derfor bør du vælge størrelsen på vinkøleskabet efter, hvor mange flasker du ønsker at have på køl. Derudover kommer mange af vinkøleskabene også med funktioner, der er vigtige i forhold til længere vinopbevaring. Det kan bl.a. være UV-filter, lyddæmpende kølekompressor og aktiv kulfilter. Disse funktioner er kun et plus at have i sit vinkøleskab, men absolut ikke et must for at kunne nyde serveringsklar vin.

Vi har mange vinkøleskabe både med 1, 2 eller 3 temperaturzoner der kommer med ekstra funktioner. Her er det muligt at finde både store og små vinkøleskabe. Se vores bud her på et godt vinkøleskab.

 

Vinopbevaringsskab:

Et vinopbevaringsskab er ideelt til dig som køber vine der skal ligge i en længere periode, her taler vi en periode på flere år. Yderligere er sådan et opbevaringsskab ideelt til dig som køber vine i high-end segmentet, som gerne vil have at de lagre længere inden de skal nydes. Der er fire funktioner som er et must for et vinopbevaringsskab.

Én temperaturzone – stabil temperatur:

Temperaturen gerne skal holdes konstant på 12-14 grader Celsius. Ved at temperaturen er lavere vil udviklingen i vinene gå langsommere hvor der ved høj temperatur vil udviklingen gå for hurtigt.

UV-filter – vinene skal opbevares i mørke:

Hvis vinen bliver udsat for lys under opbevaringen, vil vinen blive dårligere. Derfor er det vigtigt at der i et vinopbevaringsskab er indbygget UV-filter i glasset. På den måde sikres vinen mod solens stråler. Dette gælder både i forhold til at kunne holde en konstant temperatur men også for at lyset ikke kommer ind gennem glasset.

Aktiv Kulfilter – renser luften i vinopbevaringsskabet:

Luft kan trænge ind i vinen gennem korkproppen og dermed kan dårlig lugt påvirke vinen negativt. Ved at vinopbevaringsskabet har aktiv kulfilter, er vinen sikret mod ikke at blive udsat for dårlig lugt. Dermed bibeholder vinen sin kvalitet, hvor smagen og duften ikke ændrer karakter.

Regulerbar luftfugtighed – Ideel luftfugtighed:

Den rigtige luftfugtighed er vigtig i forhold til opbevaring af vin. Ved den rette luftfugtighed forbliver korkproppen smidig og tørrer dermed ikke ud. For at korken holdes fugtig skal vinene opbevares liggende og vinopbevaringsskabene skal have en luftfugtighed på over 50 %. Vinopbevaringsskabe kan regulere luftfugtigheden gennem ventilationstasten, og dermed sikres vinen mod at blive dårlig.

Vi har flere forskellige vinopbevaringsskabe. Her kan du se vores bud på et godt vinopbevaringsskab.

Multifunktions-vinkøleskab:

Dette skab er til dig som både ønsker at opbevare serveringsklar vin men samtidig og ønsker at have vine som skal langtidsopbevarer. Her er vinkøleskabet inddelt med 2 rum, hvor det er muligt for dig at samle de yngre drikkeklare vine i det ene skab og dine lagringsdygtige vine i det andet skab. I det multifunktions-vinkøleskab er der taget højde for de funktioner der skal være til stede for at kunne langtidsopbevarer, men samtidig er der ligeledes taget højde for at du kan have vin på køl som er serveringsklar.

Dette vinkøleskab findes også i mange forskellige størrelser, derfor vil det også være muligt at finde et der kan passe til dit behov. Hos Vinkøleren har vi også et udvalg af multifunktions-vinkøleskabe, her kan du se vores bud på et godt multifunktions-vinkøleskab.

Der er altså flere aspekter der skal tages højde for når du skal købe et vinkøleskab. Det er vigtigt du kender til dit behov og lytter til dine ønsker. Du kan se hele vores sortiment af vinkøleskabe på vores hjemmeside.

Prismatch
Fri fragt
Høj service
Hurtig levering