Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Forskellen på en vinkøler og et vinkøleskab

Oplever du at vinen du serverer til dine gæster føles en smule flad eller ligefrem er dårlig? Eller oplever du at vinen virker varm og syrlig når du drikker den? 

Der kan være flere årsager til at du har denne følelse. Det kan være at vinen er for gammel, eller at det har været et dårligt parti fra producenten. Men den mest sandsynlige årsag er, at vinen ikke bliver opbevaret og serveret ved denne rette temperatur.
Men det kan du lave om på ved at investere i et vinkøleskab eller benytte en vinkøler, når du serverer vinen.  

Du tænker måske, hvad skal du vælge og hvad forskellen på en vinkøler og et vinkøleskab er. Måske har du gjort noget research og måske har du ikke. Vi vil i dette blogindlæg guide dig til, hvad forskellen er på en vinkøler og et vinkøleskab, så du får opfyldt dit behov på bedste vis.  

 

Hvad er en vinkøler? 

Du kender det sikkert. Det er en varm sommerdag på terrassen, solen skinner og du får lyst til rosévin. Du henter en kølig flaske i køleskabet. Efter ca. 30 minutter med vinflasken i solen, er rosévinen blevet varm, og den smager ikke lige så godt mere. Det er her du får brug for en vinkøler.  

En vinkøler hjælper dig med at nedkøle din vinflaske, således at du kan fortsætte med at nyde den ved den rigtige temperatur. Ved at du opbevarer din nedkølet vinflaske i en vinkøler, hjælper vinkølerne dig med at holde den køllige temperatur. En vinkøler fås i flere afskygninger både til enkelt flasker, flere flaske eller som et køleomslag. Vinkølere laves i forskellige materialer lige fra rustfrit stål til stentøj.  

 

Hvordan fungerer et vinkøleskab?  

Et vinkøleskab har samme effekt som et almindeligt køleskab. Et vinkøleskab fungerer på den måde, at den køler din opbevarede vin ned til den helt rigtige temperatur for vinen. Ved at vinen bliver opbevaret ved den rigtige temperatur, sikrer du, at vinen opretholder de rette aromaer og på den måde får du den rigtige smagsoplevelse, når du drikker vinen. Derudover beskytter et vinkøleskab mod solen og dermed kan vinen ikke ”koge”. Ved at benytte et vinkøleskab, sikrer du, at temperaturen er stabil. Vidste du også, at vin, der opbevares ved en højere temperatur højere end 21, kan det få holdbarheden til at falde markant.

 

Hvad skal du vælge?

Det er helt individuelt og op til dig selv. Det vigtigste er, at det opfylder lige netop dit behov. Har du eksempelvis meget vin og primært rødvin, som du skal opbevare, vil det helt sikkert være et oplagt valg at investere i et vinkøleskab. Der findes flere forskellige slags, både store, små, tykke og tynde, du kan derfor finde det helt rigtige vinkøleskab, der passer ind i netop din boligindretning. Her kan du købe vinkøleskabe hos os.

Synes du ikke, at du er den store vinentusiast og ikke opbevarer vin derhjemme, men at du mere køber din vin for at nyde den inden for de næste par dage og ønsker du at kunne holde din hvidvin eller rosévin kold under servering, vil en vinkøler mere være det rette valg for dig.

Vi håber, at denne lille guide, har gjort dig klogere på din søgning, om hvorvidt du vil investere i et vinkøleskab. Du kan se alle vores produkter på: vinkøleren.dk

Prismatch
Fri fragt
Høj service
Hurtig levering